TARTUFI AL COCCO E CIOCCOLATO

Hier is een recept voor heerlijke kokos-chocoladetruffels:

Ingrediënten:

 • 200 g gezoete gecondenseerde melk
 • 200 g geraspte kokosnoot
 • 200 g pure chocolade, fijngehakt
 • Geraspte kokosnoot of cacaopoeder voor het rollen (optioneel)

Instructies:

 1. Verwarm de gezoete gecondenseerde melk in een pan op laag vuur. Voeg geleidelijk de geraspte kokosnoot toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is en een dikke massa vormt.
 2. Haal de pan van het vuur en laat het kokosmengsel afkoelen tot het gemakkelijk te hanteren is.
 3. Rol kleine hoeveelheden van het kokosmengsel in balletjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in de koelkast terwijl je de chocolade smelt.
 4. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron, roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten en glad is.
 5. Haal de kokosballetjes uit de koelkast en doop ze een voor een in de gesmolten chocolade, zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn. Gebruik eventueel een vork om de truffels uit de chocolade te halen en laat het overtollige chocolade eraf druipen.
 6. Rol de getempereerde truffels vervolgens in geraspte kokosnoot of cacaopoeder voor een extra laagje smaak en textuur (optioneel).
 7. Leg de getempereerde truffels terug op de bakplaat en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast om de chocolade volledig te laten uitharden.
 8. Zodra de chocolade hard is geworden, zijn je kokos-chocoladetruffels klaar om te serveren! Bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat serveren.

Deze kokos-chocoladetruffels zijn een heerlijke traktatie voor elk moment van de dag. Ze hebben een rijke chocoladesmaak en een heerlijke kokosnoottextuur. Geniet ervan!